Τάβλι Home 

Multiplayer Ταβλι

 Ταβλι.gr

Παίξε τάβλι live στό ίντερνετ καί κέρδισε!

 

Παίξε Java Ταβλι

Πληροφορίες

 

 
zaria tavli paixnidi

Τάβλι, ένα πολύ παλαιό παιχνίδι
Τοy Μαγουνάκη

Το τάβλι όπως μπορεί να γνωρίζεις, είναι ένα πολύ παλαιό και εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι, ειδικά στην Ευρώπη και στή Μέση Ανατολή. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι έπαιζαν τάβλι. Στην Αίγυπτο, στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμώνα, βρέθηκε ένα τάβλι.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του, το τάβλι είχε διάφορες ονομασίες σέ κάθε περιοχή. Οι Ρωμαίοι ονόμαζαν το τάβλι "Tabulae" (πίνακα), "Tali" (ψηφίδες), "Alea" (ζάρια) ή "Ludus Duodecim Scriptorum" (δωδεκάγραμμο). Στη Μακεδονία το τάβλι ονομαζόταν "Πλακωτό" εξ΄ού και το σημερινό γνωστό πλακωτό, στη Γαλλία δε "Tric Trac" και στην Ισπανία "Tables Reales".

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στρατηγικές παιχνιδιού στο τάβλι. Αλλά καθώς το παιχνίδι έχει πολύ γρήγορο ρυθμό, πρέπει να μπορείς να παίζεις ανάλογα και, κάποιες φορές, να μπορείς να προβλέπεις την επόμενη κίνηση του αντιπεάλου σου.

Παραθέτω ωρισμένες διαφορετικές στρατηγικές παιξίματος καθ΄όλα γνωστές στούς Έλληνες ταβλαδόρους:

PURE RACE (ΦΕΥΓΑ)
Το "Pure race" (φεύγα) είναι ένας τρόπος παιχνιδιού στον οποίο οι παίκτες δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους, π.χ. μπλοκάροντας θέσεις στην περιοχή του αντιπάλου. Ο στόχος είναι απλώς να μετακινήσετε όλα τα πούλια στην περιοχή σας και να τα μαζέψετε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Είναι ένα καλό παιχνίδι γιά αρχάριους καί νεομαθείς τού παιχνιδιού.

HOLDING GAME (Αμυντικό παίξιμο)
Οι πόρτες είναι μια στρατηγική θέσεων, όπου δημιουργείς "πόρτες" (θεσεις που καταλαμβάνονται απο δυο ή περισσότερα πούλια) στην περιοχή του αντιπάλου με στόχο να εμποδίσεις τον αντίπαλο, για όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο, να μεταφέρει πούλια στην περιοχή του.

BLITZ
Στόχος του Blitz είναι να κρατήσεις τον αντίπαλό σου έξω απο το παιχνίδι, μπλοκάροντας σημεία στην περιοχή σου, όταν ο αντίπαλος έχει ένα ή περισσότερα πούλια στην μπάρα ("χτυπημένα").

ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στο αμυντικό παιχνίδι εγκλωβίζεις τον αντίπαλο πίσω απο μια σειρά απο πόρτες. Το τέλειο κλείσιμο είναι το εξάπορτο - σειρά απο έξι διαδοχικές πόρτες.

BACK GAME (Πισινή)
Το "Back Game" είναι μια στρατηγική που μπορείς να εφαρμόσεις όταν έχεις μείνει πίσω στο παιχνίδι και έχεις μια ή περισσότερες πόρτες στην περιοχή του αντιπάλου. Το σκεπτικό είναι να περιμένεις τη στιγμή που ο αντίπαλος θα αφήσει ένα πούλι ανοιχτό και θα μπορείς να το χτυπήσεις. Για να εμποδίσεις τον αντίπαλο να επαναφέρει το πούλι που θα του χτυπήσεις, θα πρέπει να φτιάξεις στην περιοχή του αντιπάλου πολλές πόρτες - το εξάπορτο φυσικά είναι το τέλειο κλείσιμο.
 

ταβλι Home   |  Java ταβλι  |  Multi-player Τάβλι   |  πληροφορίες  |  σκακι  |  παιχνιδια  |  ποκερ

ταβλι 2008-21 All rights reserved

Παίξε τάβλι στο ίντερνετ με φίλους.